woensdag 7 mei 2014

Kneepad

Kapotte broeken...dochter kwam van de week met broek nummer 3 naar huis die gescheurd was door een valpartij. Omdat ik geen zin heb om nog heel veel nieuwe lange broeken te kopen met de zomer voor de deur besloot ik deze te maken.

Ripped trousers...my daughter came home with her third ripped trousers that week. Because I don't feel like buying a lot of new trousers with summer just around the corner I decided to fix these jeans. 

Zo'n kneepad kan je heel makkelijk zelf maken:
Stap 1: strijk vlieseline achter de scheur om het gat te dichten.
Step 1: iron fusible interfacing behind the rip to close it.

Stap 2: strijk vlieseline op een stukje stof.
Step 2: iron fusible interfacing on a piece of fabric.

Stap 3: knip in de gewenste vorm.
Step 3: cut it in a desired shape.

Stap 4: naai het op de broek.
Step 4: sew (by hand) on the trousers.

Jij blij, je portomonnee blij en je dochter blij.

broek 5pm
 
broek2pm

broek 1pm
Pin It!

5 opmerkingen:

  1. Leuk! Mijn dochter heeft sinds kort ook een broek met konijntjesknieƫn. Of hoe je van een kapotte broek heel snel een lievelingsbroek maakt :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk, zo'n konijntje! Ik herstelde onlangs een vervangbroek (mijn kapoen was met zijn bips in een plas beland) van school met een uiltje op een tak (zie blogbericht).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een goed idee!! Bij mijn zoons precies hetzelfde hoor, heb bijna geen broek zonder gaten voor ze. Ik vind alleen het vastnaaien een vervelende klus, zo'n smal pijpje met de naaimachine is zo lastig om te doen. Heb niet altijd zin om de zijkant los te tornen. Hoe doe jij dat?

    BeantwoordenVerwijderen