vrijdag 13 juli 2012

Thurlow trousers

Ik besloot me maar eens te wagen aan een broek voor mezelf. Hoewel ik al ontelbare broeken voor zoon en dochter heb gemaakt is een broek voor jezelf toch een ander verhaal. De pasvorm is daarbij een stuk belangrijker. Ik bestelde dit patroon ( Thurlow trousers van Sewaholic) en haalde de stof op de Haagse markt. De pasvorm van de broek zit goed en het patroon geeft een duidelijke uitleg dus zelfs het inzetten van de rits/gulp was een fluitje van een cent.

I decided to make myself a pair of trousers. Although I’ve made a numerous amount of trousers for my kids making a pair trousers for yourself is a different story. The fit must be perfect. I ordered this pattern (Thurlow trousers by Sewaholic) and got some fabric on the market in The Hague. The fit of the trousers is great and the pattern gives a very clear explanation. Even inserting the zipper/fly was a piece of cake.Pin It!

15 opmerkingen:

 1. Knap gedaan! Ik durf mij er nog niet aan te wagen (broeken voor mezelf). Eerst nog even 'oefenen' met broeken voor de kids. Groetjes, Mij

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er uiterst professioneel uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed gedaan zeg! De broek ziet er heel mooi uit! Maar waar haal jij toch die tijd vandaan??

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt mooi! Da's dus ook mijn ultieme naaidroom hé: een perfect zittende broek. Het patroon van Sewaholic had ik al es zien passeren en blijkbaar is het écht wel een goed model. Heb je de pijpen aangepast of zijn ze volgens het patroon (daar zien ze er zo wijd uit)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind de patronen van sewaholic heel goed zitten. Ik heb er ook al eens de minoru jas van gemaakt en die pasvorm is ook goed. De pijpen heb ik alleen ter hoogte van mijn bovenbenen ongeveer 1 cm extra in moet naaien maar verder niets. Het handige van dit patroon is dat je de kruisnaad pas helemaal dichtstikt als de tailleband erop zit zodat je het dan nog aan kan passen.

   Verwijderen
 5. Ziet er echt professioneel uit :) En zit je als gegoten blijkbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tjee, wat KNAP!! Ik vind het T-shirt met de zwarte sterren ook heel erg gaaf! Ben met bewondering op je blog rond aan 't kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi en past inderdaad precies perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Knap zo'n goedpassende broek voor jezelf! En die kunnen we deze zomer spijtig genoeg wel gebruiken, die zomerbroeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wauw knap werk zo voor jezelf een broek maken, chique

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ziet het er super uit! Dat durf ik nog niet... respect! Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen