vrijdag 16 maart 2012

Minoru jas

2 Maanden...zo lang heb ik er nog nooit over gedaan om iets af te maken. Nee, dat lag niet aan mijn gebrek aan zin om de jas af te maken maar ik deed mee met de Minoru sew-along. Mijn eerste sew-along welteverstaan. Superleuk om te volgen want je krijgt en passant allerlei tips mee maar het ging me wel iets te langzaam. We begonnen ergens half januari en gisteren maakte ik hem af. Nou moet ik wel zeggen dat het perfect getimed was want gisteren kon ik hem dus gelijk aan met dat mooie weer. Mooie versies van de jas vind je hier en hier.

Het patroon is makkelijk te volgen en met de posts van de sew-along die je nog gewoon terug kunt lezen is het helemaal goed te doen. En hoe geweldig is het dat er ook nog een capuchon verstopt zit in de kraag. Het aanbrengen van de rits in de kraag was ook een stuk eenvoudiger dan het er op het eerste gezicht uitziet. Deze techniek ga ik dus zeker eens uitproberen op een jas voor de kinderen. De stof vond ik op de Haagse markt en was goedkoper dan de 2 ritsen bij elkaar.

Pin It!

17 opmerkingen:

 1. WOW!!! Die voering, die mouwtjes, die goeie lengte....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De jas is prachtig en de afwerking weer op en top!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoe begin je daaraan? veel geduld moet je daar voor hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Technisch hoogstandje terwijl het lijkt alsof het niets is. Heel knap gedaan! De voering is trouwens prachtig, geen zin om je jas es binnenstebuiten te dragen :-)?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig! Geweldig om zoiets moois voor jezelf te kunnen maken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Just gorgeous! The lining is so fun also. I am still working on mine using Tasia's sewalong steps.

  BeantwoordenVerwijderen