vrijdag 15 juli 2011

tricot voor mama

Ik heb net een aantal tricotstoffen besteld om leuke t-shirts, hemdjes, broekjes , etc voor de kleine Pluizen te maken, maar het duurt dus even voordat het pakketje aankomt. In de tussentijd wilde ik toch even oefenen met mijn gloednieuwe lockmachine dus besloot ik dat het maar eens tijd werd voor een t-shirt voor mezelf. Ik tekende een bestaand, goedzittend t-shirt (met aangeknipte mouwen dus je hebt alleen maar een voorpand en een achterpand) na en maakte een band onderaan (dat zie je niet zo goed door de strepen). Met de lockmachine zat ie zo in elkaar. De streeptricot had ik de laatste keer op het Stoffenspektakel gekocht.
Op het laatst nog wel even een baalmomentje want bij het afknippen van een draadje knipte ik per ongeluk in het t-shirt met een knip van 1 cm als resultaat. Aaarrgghh !!! Gelukkig toch nog opgelost want ik heb de stof gewoon strak tegen elkaar aan gelegd en er een stukje vlieseline achter gestreken. Niets meer van te zien ! Nou ja, bijna niet dan...gelukkig zit het bij de kraag aan de achterkant en wie let daar nou op ??  
Pin It!

8 opmerkingen:

 1. Dat lijkt me een zalig tussendoorprojectje en ik heb materiaal én voorbeeldshirt in de kast liggen. Idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk shirt enne je hebt precies een stukje uit je broek ook geknipt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi!En dat voor een eerste! Dat belooft...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk t-shirt. Héél mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Ilse: haha je zou het bijna denken hè. Het is zo'n hippe schuurplek ( jeetje ik klink hier als 80 ipv. 31 :) maar dat heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de kinderen die niets leuker vinden dan er met hun vingertjes in te prikken zodat er nu zo'n beetje een echt gat is ontstaan.zucht!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo mooi. Ik ben ook aan't denken om me zo'n masjien aan te schaffen. Welk merk heb???? Was het duur????(we zijn aan't bouwen).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb een Janome 7034 magnolia. Ze zijn niet goedkoop. Ik heb een van de goedkoopste en deze was al €399,-. Het inrijgen is in het begin even wennen, maar dat heb je snel genoeg door. En tja als je zo'n machine eenmaal geprobeerd hebt ben je verkocht. Zo'n tshirt heb je zo in elkaar

  BeantwoordenVerwijderen
 8. je kan al nummer één van je to do lijstje schrappen. Maar wat voor een nummer één. Het is echt schoon gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen