maandag 6 oktober 2014

LEGO World

LEGO WORLD / Jaarbeurs Utrecht / © de fotomeisjes

Dit jaar is het alweer tijd voor de 14e editie van LEGO World Nederland. Het grootste LEGO spektakel ter wereld vindt dit jaar voor de tweede keer plaats in de Jaarbeurs Utrecht, van 16 t/m 22 oktober.

Er vinden dit jaar weer tal van leuke activiteiten plaats die het spelen met LEGO stenen een geheel nieuwe dimensie geven. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld een hardloopwedstrijdje houden met een digitaal minifiguur of het LEGO museum bezoeken. Ook is er dit jaar een aparte AFOL (Adult Fans of LEGO) area, waar volwassen Nederlandse fans een tal van indrukwekkende en fantasierijke LEGO bouwwerken laten zien. Daarnaast vindt er op zaterdag 18 oktober de grote finale van het NK LEGO stenen bouwen plaats. 

Bovenstaande voorbeelden zijn natuurlijk slechts een kleine greep uit de vele activiteiten van LEGO World. Kijk voor meer informatie op LEGO World 

Ik weet al wat ik ga doen met de kids in de herfstvakantie! Komen jullie ook ?
Pin It!

zondag 5 oktober 2014

Sporty girl

Wat doe je als je nergens leuke sportkleding voor je dochter kan vinden ? Juist! Je maakt gewoon zelf een sportsetje. 

Ik maakte:
* Capuchontrui: ik gebruikte het patroon uit Stof voor durf-het-zelvers en maakte de halslijn lager en de kap iets groter.
* Retro sportbroekje: ik gebruikte het korte broekenpatroon uit dit Japanse boekje en ronde de zijkanten af. Volg deze handleiding je als ook zo'n retro sportbroekje wilt maken.

What do you do when you can't find cute sportswear for your daughter ?  Right! you make it yourself !

I made:
* Hoodie: I used the pattern from this book and adjusted the neckline en made the hood a bit bigger.
* Retro shorts: I used the shorts pattern from this Japanese sewingbook and used this tutorial to make a retro version of it.
sport4pm

sport6pm

sport1pm

sport5pm

sport3pm

sport9pm
Pin It!