donderdag 14 juni 2012

Boekje binden zonder lijm

Een boekje binden zonder lijm... makkelijk om je oude papier in te verwerken.

Hoe je dat doet vind je hier. Ik maakte er een voor elk gezinslid. De kinderen kunnen erin tekenen en wij gebruiken het voor alles-en-nog-wat.



Letterstempels: Pipoos
Masking tape: PSikhouvanjou
Pin It!

maandag 11 juni 2012

Sterren t-shirt stempelen

Na dit t-shirt voor dochter uitgeprobeerd te hebben maakte ik voor mezelf ook een wit t-shirt en stempelde er zwarte sterren op. Het t-shirt heb ik inmiddels gewassen en de verf blijft er goed opzitten. Je moet het t-shirt na het verven dan ook minstens 20 seconden strijken zodat het goed fixeert. Het patroon voor het t-shirt tekende ik over van een bestaand t-shirt. 



stof: Schroder Den Haag
textielverf: Pipoos
sterrenmal: zelfgetekend
Pin It!

zaterdag 9 juni 2012

Jongenshemd numero 2

Laatst deed ik mee met de sew along van Mamasha en maakte ik dit jongenshemd. Tijdens de sew along zag ik dat ze de bies en de mouwen afwerkte met een 'folieke' maar aangezien ik mijn bies anders had geknipt kon dat niet meer. Nou had zoon toch nog een hemd nodig dus besloot ik dit keer wel voor die versie te gaan en wat is deze afwerking mooi ! Geen kans op scheefgestikken (aan de binnenkant) en de naden worden mooi weggewerkt. En als je denkt dat het moeilijk is...nee!...juist veel makkelijker. Toen ik het mijn moeder liet zien verzuchtte ze dat ze dat graag 30 jaar eerder had geweten. 



Patroon: Japans boekje
Lichtblauwe stof: Van Domburg Textiel in Den Haag
Olifantenstof: Stoffenspektakel
Houten knoopjes: Van Domburg Textiel in Den Haag
Bruin paspel: uit mijn voorraad
Pin It!

woensdag 6 juni 2012

Banksia blouse

Tegelijk met het patroon van deze jurk bestelde ik ook het patroon van deze blouse. Ook bij dit patroon kan je variĆ«ren met de mouwen of er een jurk van maken zoals zij deed.



Stof en knopen: Schroder in Den Haag
Pin It!

zondag 3 juni 2012

Winnaar give away

Winnaar van de give away


Er werd gevist en de winnaar is...
SWEET SIENNA HOPE !

Mail je adresgegevens even naar destoffenstudio(at)gmail.com en dan komt de kussensloop zo snel mogelijk naar je toe!
Pin It!

vrijdag 1 juni 2012

DIY: gestreept t-shirt met zeilbootje

Ik had me tot nu toe nog niet gewaagd aan het gebruiken van textielverf. Ik kwam echter al een paar keer een  t-shirt met een (zelfgeverfde) bretonse streep tegen op Pinterest en ook deze broek vind ik fantastisch. Dus toch maar aan de slag en het is hartstikke leuk, makkelijk en snel.


Het patroon van het t-shirtje tekende ik na van een bestaand t-shirt. Daarna volgde ik deze handleiding. Het bootje heb ik zelf getekend. 


Dit turqoise broekje maakte ik al eerder.


Witte tricot: Schroder Den Haag
Textielverf hemelsblauw en neon roze: Pipoos in Den Haag
Pin It!